Trustpilot
 • Fri fragt over 600,-
 • Hurtig levering 1-3 hverdage
 • Stor butik & anlægsafdeling

Handelsbetingelser

Generelle oplysninger

Sydsjællands Havedamscenter
CVR: 31991986
Sandagervej 3, 4733 Tappernøje
Butik Tlf. 60735681
Mail. Salg@havedamscenter.dk
Webshop Tlf. 93925681
Mail. webshop@havedamscenter.dk

Betaling

På www.havedamscenter.dk kan der betales med:
Dankort og E-Dankort
Visa, Visa Electron, MasterCard og Maestro
MobilePay
Viabill
Anyday
EAN Faktura
Bankoverførsel

OBS! ved handel direkte i butik modtages Dankort, Visa, Visa Electron, Mastercard, MobilePay og Santander Consumer Bank Finans.

Beløbet hæves først på dit kort, når varerne sendes fra Sydsjællands Havedamscenter. Der kan aldrig trækkes et større beløb end det, du har godkendt ved købet.

Med Anyday kan du dele din betaling op. Du betaler første afdrag når varen leveres, og det resterende beløb betales af over de følgende 3 måneder. Anyday er gratis for dig, så længe du betaler til tiden. Med Anyday får du en konto, som du kan anvende ved alle webshops, der tilbyder betaling gennem Anyday. Læs vilkår for Anyday her:  www.anyday.io/da/terms-conditions/shopper

Levering

For at få din vare leveret skal du betale fragt.
Vi har valgt at tilbyde en fast fragtpris på 57 kr. leveret til pakkeshop.
Ønsker du levering på anden måde, så koster det den tilhørende fragttarif.

Der er desuden gratis fragt på ordrer over 600 kr. eksklusiv evt. fragtpris og op til 20 kg leveret til pakkeshop.

Levering sker med den af Sydsjællands havedamscenter udvalgte transport leverandører. Vi fragter med Post Danmark og GLS. Leveringstiden er 1-3 hverdage, med mindre andet er angivet.

Rabat

Speciel rabat kan måske opnås ved store ordrer.
Måden rabatten fratrækkes på er, at kunden ligger tingene i kurven, og accepterer det fulde beløb. Derefter vil vi systemmæssigt ændre beløbet til den aftalte pris, inden beløbet hæves på kundens konto.

Hvis du fortryder dit køb (fortrydelsesret)

Du har 14 dages fortrydelsesret, når du handler på www.havedamscenter.dk.
Fortrydelsesfristen udløber 14 dage efter den dag du;

 1. har modtaget din vare.
 2. får den sidste vare i fysisk besiddelse, når det drejer sig om en aftale om flere forskellige varer, som er bestilt i én ordre, og som leveres enkeltvis.
 3. får det sidste parti, eller den sidste del i fysisk besiddelse, når det drejer sig om en aftale om levering af en vare, der består af flere partier eller dele.

Du skal inden 14 dage fra modtagelse give os meddelelse om, at du ønsker at fortryde dit køb. Meddelelsen skal gives ved at skrive til webshop@havedamscenter.dk. I din meddelelse skal du gøre os tydeligt opmærksom på, at du ønsker at udnytte din fortrydelsesret. Du kan også vælge at benytte vores standardfortrydelsesformular og sende med retur. Linket finder du medsendt din ordrebekræftelse og nederst i dette dokument.

Link til fortrydelsesformular

Du kan ikke fortryde ved blot at nægte modtagelse af varen.

Ved fortrydelse og returnering: Husk at læse punktet Tilbagebetaling af købsbeløbet


Returnering

Du skal sende din ordre retur til os uden unødig forsinkelse og senest 14 dage efter, du har meddelt os, at du ønsker at fortryde dit køb. Du skal afholde de direkte udgifter i forbindelse med tilbagelevering af varen. Ved returnering er du ansvarlig for, at varen er pakket forsvarligt ind. Du bærer risikoen for varen fra tidspunktet for varens levering.

Visse varer kan i kraft af deres art ikke returneres med normal post. Dette gælder for vare som er afhentet pga. størrelse, vægt eller skrøbelighed. Generel regel er at alt der er sendt til dig, kan sendes retur. Indpakningen skal som minimum leve op til den kvalitet, som modtager selv modtog pakke i.


Varer undtaget fortrydelsesretten

Følgende varetyper er undtaget fortrydelsesretten:

 1. aftaler omfattet af § 7, stk. 2:
  • Levering af fødevarer, drikkevarer eller andre varer til husholdningens løbende forbrug, som leveres fysisk til forbrugerens hjem, bopæl eller arbejdsplads af en erhvervsdrivende, der ofte og regelmæssigt betjener faste ruter,
  • stiftelse eller overdragelse af rettigheder over fast ejendom med undtagelse af fjernsalgsaftaler vedrørende finansielle tjenesteydelser eller af fjernsalgsaftaler vedrørende udlejning af fast ejendom,
  • opførelse af bygning,
  • omfattet af § 1, stk. 1, i lov om forbrugeraftaler om brugsret til logi på timesharebasis, længerevarende ferieprodukter m.v.,
  • omfattet af § 1, stk. 1, i lov om pakkerejser,
  • spil, hvor der for deltagelse betales en pengeindsats, eller
  • hvor varen og købesummen udveksles samtidig med indgåelse af en aftale uden for den erhvervsdrivendes forretningssted, hvis købesummen ikke overstiger 350 kr.
 2. udførte ikkefinansielle tjenesteydelser, hvis leveringen af tjenesteydelsen er påbegyndt med forbrugerens forudgående udtrykkelige samtykke og anerkendelse af, at fortrydelsesretten ophører, når tjenesteydelsen er fuldt udført,
 3. levering af varer, som er fremstillet efter forbrugerens specifikationer eller har fået et tydeligt personligt præg,
 4. levering af varer, som må antages at blive forringet eller forældet hurtigt,
 5. levering af forseglede varer, som af sundhedsbeskyttelses- eller hygiejnemæssige årsager ikke er egnet til at blive returneret, og hvor forseglingen er blevet brudt efter leveringen,
 6. levering af varer, som på grund af deres art bliver uløseligt blandet sammen med andre varer ved leveringen,
 7. levering af alkoholholdige drikkevarer, hvor prisen blev fastsat ved købsaftalens indgåelse og levering først kan finde sted efter 30 dage, og hvor den faktiske værdi afhænger af markedskonjunkturer, som den erhvervsdrivende ikke har indflydelse på,
 8. aftaler om specifikke hastende reparations- eller vedligeholdelsesarbejder hos forbrugeren, som denne på forhånd udtrykkeligt har anmodet om,
 9. levering af plomberede lyd- eller billedoptagelser eller computersoftware, som forbrugeren har brudt plomberingen på,
 10. levering af aviser, tidsskrifter eller magasiner med undtagelse af abonnementsaftaler for levering af sådanne publikationer,
 11. aftaler, der indgås på en offentlig auktion,
 12. levering af tjenesteydelser i form af logi undtagen til beboelsesformål, transport af varer, biludlejningsvirksomhed, forplejning eller tjenesteydelser i forbindelse med fritidstilbud, når det følger af aftalen, på hvilken dato eller inden for hvilken bestemt periode den pågældende tjenesteydelse skal udføres,
 13. levering af digitalt indhold, som ikke leveres på et fysisk medium, hvis udførelsen er påbegyndt med forbrugerens forudgående udtrykkelige samtykke og anerkendelse af, at vedkommende dermed mister sin fortrydelsesret,
 14. finansielle tjenesteydelser omfattet af lov om realkreditlån og realkreditobligationer m.v.og
 15. aftaler om varer, værdipapirer eller tjenesteydelser, hvis prisen afhænger af udsving på kapitalmarkedet, som den erhvervsdrivende ikke har nogen indflydelse på, og som kan forekomme i fortrydelsesperioden.


Du mister din fortrydelsesret, hvis;

- du bryder forseglingen på varer, som af sundhedsbeskyttelses- eller hygiejnemæssige årssager ikke er egnet til at blive returneret.
- du bryder plomberingen på lyd-eller billedoptagelser eller computersoftware.
- du tager varen i brug
- du ødelægger varen eller embalagen


Varens stand, når du sender den retur

Du hæfter kun for eventuel forringelse af varens værdi, som skyldes anden håndtering, end hvad der er nødvendigt for at fastslå varens art, egenskaber og den måde, den fungerer på. Med andre ord – du kan prøve varen på samme måde, som hvis du prøvede den i en fysisk butik.
Dette betyder ikke, at en pumpe kan bruges i dit bassin, eller lignende scenarier!

Hvis varen er prøvet udover, hvad der er beskrevet ovenfor, betragter vi den som brugt, hvilket betyder, at du ved fortrydelse af købet kun får en del eller intet af købsbeløbet retur, afhængig af varens handelsmæssige værdi.

For at modtage hele købsbeløbet retur må du altså gøre det samme, som man kan i en fysisk butik. Du må afprøve varen, men ikke tage den i egentlig brug.

 

Tilbagebetaling af købsbeløbet

Hvis du fortryder dit køb, får du naturligvis det beløb du har indbetalt til os, tilbage. I tilfælde af en værdiforringelse, som du hæfter for, fratrækkes denne købsbeløbet. Desuden fratrækkes leveringsomkostninger.
 

Det betyder at de leveringsomkostninger, som det har kostet os at sende varen til dig trækkes fra. Har du fået gratis fragt, så har vi stadig haft en udgift, og den trækkes fra beløbet du får retur.

Dine udgifter ved returnering afholder du selv.

Nægter du at modtage pakken, eller glemmer at afhente pakken, så hæfter du for fremsendelsesomkostninger og returneringsomkostninger.

Resterende beløb tilbagebetales til dig uden unødig forsinkelse og under alle omstændigheder senest 14 dage fra den dato, hvor vi har modtaget meddelelse om din beslutning om at fortryde denne aftale. Vi gennemfører en sådan tilbagebetaling med samme betalingsmiddel, som du benyttede ved den oprindelige transaktion, medmindre du udtrykkeligt har indvilget i noget andet.

Vi tilbageholder tilbagebetalingen, indtil vi har modtaget varen retur.

Hvis du fortryder købet, skal varen sendes/afleveres til:
Sydsjællands Havedamscenter
Sandagervej 3,
4733 Tappernøje


Hvad skal jeg sende med tilbage?

Du skal vedlægge en kopi af ordrebekræftelsen.
Bemærk! Vi modtager ikke pakker sendt pr. efterkrav.

Hvis der er noget galt med varen (reklamationsret)

Købelovens mangelsregler kan finde anvendelse på varekøb.

Når du handler på www.havedamscenter.dk har du selvfølgelig 24 måneders reklamationsret. Det betyder, at du enten kan få varen repareret, ombyttet, pengene tilbage eller afslag i prisen, afhængig af den konkrete situation.

Det er selvfølgelig et krav, at reklamationen er berettiget, og at manglen ikke er opstået som følge af en fejlagtig brug af produktet eller anden skadeforvoldende adfærd.Hvor hurtigt skal jeg reklamere?

Du skal reklamere indenfor ”rimelig tid” efter, at du har opdaget manglen ved varen. Hvis du reklamerer indenfor to måneder efter, at manglen er opdaget, vil reklamationen altid være rettidig.


Varen sendes til:

Sydsjællands Havedamscenter
Sandagervej 3,
4733 Tappernøje


Vi har brug for følgende information, når du sender varen til os

Når du returnerer varen, bedes du oplyse, hvad problemet er, så detaljeret som muligt.

Det er ikke et krav, men det letter vores sagsbehandling, og minimerer ekspeditionstiden for reklamationen.

Bemærk! Vi modtager ikke pakker sendt pr. efterkrav eller lignende.

Husk, at varen altid skal sendes tilbage i forsvarlig emballage, og husk at få en kvittering for afsendelse, så vi kan tilbagebetale dine fragtomkostninger.


Hvad gør vi med dine personlige oplysninger (persondatapolitik)

For at du kan indgå aftale med os på www.havedamscenter.dk, har vi brug for følgende oplysninger:
Navn
Adresse
Telefonnummer
E-mail adresse

Vi foretager registreringen af dine personoplysninger med det formål, at kunne levere varen til dig.
Personoplysningerne registreres hos Sydsjællands Havedamscenter og opbevares i fem år, hvorefter oplysningerne slettes.
Når der indsamles personoplysninger via vores website, sikrer vi, at det altid sker ved afgivelse af dit udtrykkelige samtykke, således at du er informeret om præcis, hvilke oplysninger, der indsamles og hvorfor.

Direktøren for Sydsjællands Havedamscenter har adgang til de oplysninger, der registreres om dig.
De dataansvarlige på www.havedamscenter.dk er Tomas Nielsen og Mona Nielsen.

Vi opbevarer ikke kundeoplysninger krypteret.
Vi transmitterer ikke kundeoplysninger krypteret.

Oplysninger afgivet til www.havedamscenter.dk videregives eller sælges på ingen måde til tredjemand, og vi registrerer ingen personfølsomme oplysninger.

Som registreret hos www.havedamscenter.dk har du altid ret til at gøre indsigelse mod registreringen. Du har også ret til indsigt i, hvilke oplysninger der er registreret om dig. Disse rettigheder har du efter Persondataloven, og henvendelse i forbindelse hermed rettes til Sydsjællands havedamscenter via e-mail webshop@havedamcenter.dk.

Klageadgang

Hvis du vil klage over dit køb, skal du rette henvendelse til Sydsjællands Havedamscenter. Hvis det ikke lykkes os at finde en løsning, kan du indgive en klage til
Center for klagenævn
Byggeriet Ankenlævn - OBS! Kun for anlægskunder
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens Center
 for Klageløsning, Carl Jacobsens Vej 35, 2500 Valby, via www.forbrug.dk.
Du kan også anvende EU-kommissionens online klageportal, hvilket dog hovedsageligt vil være relevant, hvis du er forbruger med bopæl uden for Danmark. Du finder klageportalen her:http://ec.europa.eu/consumers/odr/.