Trustpilot
  • Fri fragt over 600,-
  • Hurtig levering 1-3 hverdage
  • Stor butik & anlægsafdeling

UV-C


Hvor stor en UVC skal du bruge?

En generel tommelfinger regel er, som følger…

Guldfiskedam med begrænset timer sollys direkte på dammen ca. 2 watt pr. 1.000 liter.

 

Koi og/eller dam med lidt eller megen sol, uanset 3-5 watt pr. 1.000 liter.

 

Hvad skal du ellers være opmærksom på? Kan man bruge for lidt UVC og få et dårligt resultat – JA! Kan man bruge for stor en UVC? NEJ, men brug tommelfinger reglen og spar på strømmen.

Kan der være nogen grund til, at vælge en ekstra stor og kraftig UVC – Selv om det måske ikke er nødvendigt? JA, en kraftig UVC klumper partiklerne sammen, så filteret bedre fanger dem. En kraftig UVC har også en bakteriedræbende effekt. Altså hjælper den til med, at holde ”bakterietryk” i dammen lavere.

Ligeså vigtigt – Din UVC skal passe til din pumpe! For stor pumpe til en for lille UVC giver et dårligt resultat. Vandet står simpelthen ikke i beholderen længe nok, og bliver derfor bestrålet i for kort tid.

 

Pæren har en begrænset levetid! Den bør udskiftes når den har kørt timerne ud! Selv om den lyser virker den sikkert ikke mere, spild af strøm og resultatet er lige pludseligt grønt vand… Tjek altid dit ”kvartsglas” når du skifter pæren, eller hvis du oplever manglende resultat. Der opbygger sig ofte kalk, okker og andet snavs på glasset med tiden. Det betyder, at pærens lys ikke kan stråle igennem og bestråle vandet. Dette fjernes med almindelig kalkfjerne på en klud eller lign. Vær forsigtig, kvartsglas er sart. Tjek også gummipakninger når du nu er i gang, kommer der vand ind til pæren får du ir/rust i fatning og et relæ der pludseligt slår fra?! – Ofte er hele UVC enheden til genbrugspladsen, hvis den først har taget skade af vand i el-dele – Garanti eller reklamationsret dækker ikke dette!